Stad Antwerpen

Cocreatie van de mobiliteitswebsite ‘Slim naar Antwerpen’.

Winnaar van de Henry van de Velde Awards 2021 in de categorie 'Digital Product'.

HVDV 2021

De opdrachtgever

Antwerpen bevindt zich volop in een periode van grote infrastructuurwerken. En die hinderen de manier waarop inwoners, bezoekers en pendelaars zich verplaatsen. De havenstad investeert veel in mobiliteitsoplossingen om de impact van de werken te minimaliseren. Daarom werd ‘Slim naar Antwerpen’ gelanceerd. Een site waarop je alle info over de werken en de gewijzigde verkeerssituatie vindt. Je krijgt er ook advies over hoe je het beste de stad bereikt.

Billboard sna v2 1 1

De uitdaging

‘Slim naar Antwerpen’ verzamelt een grote hoeveelheid informatie van verschillende partners en voor uiteenlopende doelgroepen. Denk aan bezoekers, bewoners, werknemers en werkgevers. Dat maakte de originele site complex en moeilijk te navigeren.

Knight Moves werd ingeschakeld om een nieuwe, gebruiksvriendelijke website te ontwerpen én een concept te creëren voor een mobiele app..

Quest1

Onze aanpak

Eerst onderzochten we wáár het juist fout liep met de oude website. We interviewden inwoners en bezoekers in de straten van Antwerpen om hun mobiliteitservaring op te tekenen.

Voor het Antwerpse projectteam waren die inzichten een revelatie. Ze ontdekten uit eerste hand de impact van de wegenwerken, en de problemen en frustraties die ze met zich meebrachten. Via gebruikerstests achterhaalden we hoe de website het beter kon doen. Vervolgens werkten we nauw samen met de verschillende stakeholders om een nieuw concept te bedenken dat aansloot bij de gebruikersnoden.

Dankzij verschillende tests – van eenvoudige prototypes in papier tot uitgewerkte, klikbare prototypes online – konden we snel feedback verzamelen én makkelijk veranderingen implementeren in alle procesfases.

Screens sna 2

Het resultaat

In samenwerking met onze bondgenoten van Little Miss Robot en District01 leverden we een uitvoerig getest design op voor de nieuwe website. Een ontwerp dat ook werd gedragen door alle doelgroepen en de interne stakeholders.

Doordat de site gebruikers centraal plaatst, moedigt hij aan om alternatieve vervoersmiddelen te ontdekken. Gebruikers kunnen slimme beslissingen nemen, nu ze de juiste info op het juiste ogenblik krijgen. En dat voorkomt een boel nodeloze frustraties.

De mobiele app is de kers op de taart. Die geeft realtime-informatie, zodat gebruikers altijd en overal op de hoogte blijven. Neem gerust een kijkje op Slimnaarantwerpen.be


Mockup of the Slim naar Antwerpen platform