Skip to main content

Arena #7 - De Toekomst van Werk

Gepubliceerd op 25 jul, 2019

Tweemaal per jaar nodigen we iedereen uit op onze ARENA. Het is een gratis evenement boordevol inspiratie, leerervaringen en hands-on actie over enkele van de meest relevante design onderwerpen van vandaag en morgen. Tijdens elk evenement brengen we actuele onderwerpen naar de ARENA en nodigen we twee kampioenen uit om te vertellen over hun expertise en ervaringen.

De focus van de voorbije edities lag op Mensgerichte Organisaties, het Internet der Dingen, AR, Kunstmatige Intelligentie & Robotica, Blockchain, Onderwijs, enzovoort. Voor onze 7e editie was het onderwerp: De Toekomst van Werk.

Als je zelf een interessante suggestie hebt als onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We ontvangen graag jouw tips.

Onze 7e editie - de toekomst van werk

Toenemende automatisering op onze werkplekken, demografische verschuivingen en een op de klant gebaseerde economie veranderen de manier waarop we werken drastisch. Om bij te blijven zullen we heel andere vaardigheden nodig hebben, met name vaardigheden die uniek zijn voor mensen: verbeelding, creativiteit, nieuwsgierigheid, emoties en sociale relaties. Hoe zullen we deze overgang van vaardigheden in onze jobs doorvoeren en welke gevolgen zal dat hebben voor werknemers, werkgevers en organisaties?

Als eerste verwelkomden we Julianne Coughlan in onze ARENA. Zij bracht een interessante casestudy over Cork County Council, de autoriteit die verantwoordelijk is voor het lokale bestuur in County Cork, Ierland. Tijdens haar lezing ging ze dieper in op de transformatie die zij en haar collega’s hebben doorgemaakt tijdens de implementatie van het Service rePublic. Dat is een centrum voor service design en innovatie met als missie mensen helpen een beter leven te leiden, door de beste diensten voor iedereen te leveren. Ze opereren als een onafhankelijke overkoepelende dienst binnen de overheid. Op die manier kunnen ze samenwerken met alle departementen in Cork County, en zo de manier waarop diensten worden geleverd veranderen.

In haar toespraak concludeerde ze dat niet de technologie, maar de mensen de aanzet geven tot transformatie. Innovatie is overal. De kunst is om het te herkennen, te koesteren, een manier te vinden om het met elkaar te verbinden, het mogelijk maken om te reproduceren of uit te breiden en het effect ervan te laten zien. Volgens Julianne zal dat een bepalende factor zijn in de toekomst van werk.

Julianne Coughlan spreekt het publiek toe met een presentatie op ARENA.

Als tweede spreker verwelkomden we Eline Ermens van McKinsey Design, een design- en innovatieconsultant uit Stockholm. In haar lezing legde ze uit hoe organisaties zich kunnen voorbereiden op de toekomst door jobs menselijker te maken, met een focus op de ervaring van werknemers. De robots zijn er al, en de mensen zijn er bang voor. Maar het echte probleem hier, zijn niet de robots. Het is dat we menselijk potentieel verspillen. Studies zeggen dat 72% van de mensen niet geëngageerd zijn op het werk. Eline stelde dat we onze banen zinvoller kunnen maken door ons te richten op onze menselijkheid. We moeten ons concentreren op onze menselijke capaciteiten zoals creativiteit, compassie en kritisch denken.

Voor het geval dat je iets gemist hebt of de presentatie van onze kampioenen nog eens wil bekijken, hebben we ze hier geüpload.

Eline Ermens spreekt het publiek toe met presentatie op ARENA.

Thanks!

We willen onze twee fantastische sprekers, Julianne en Eline, hartelijk bedanken. We waren vereerd dat we jullie in onze ARENA mochten verwelkomen. Het was leuk jullie beiden te leren kennen en we hopen jullie nog eens te zien.

We willen ook onze partner, de Cronos Group bedanken voor het sponsoren van het evenement, de locatie Watt The Firms voor de fijne samenwerking, het organisatieteam en iedereen die geholpen heeft om het evenement mogelijk te maken.

En natuurlijk zou deze editie niet zo geweldig zijn geweest zonder jullie allemaal! Bedankt allemaal om ons te vergezellen in de ARENA. We hopen dat we jullie allemaal terugzien op onze volgende editie. Schrijf je in op onze mailinglijst (onderaan op onze homepagina) en we houden je op de hoogte.

Tot de volgende keer in de ARENA!