Skip to main content

ARENA - Jonge mensen en werk

Stap voor stap naar een betekenisvolle job.

Over de 12e editie

Jong zijn is spannend, maar het kan ook een angstige tijd zijn vol obstakels en vragen. Jongeren ontwikkelen volop een gevoel van eigenwaarde, maar zijn ook op zoek naar hun plaats in de maatschappij. Daarbij hoort ook het vinden van een job die bij hun verlangens past en die hen ook op weg helpt naar financiële stabiliteit. Gen Z zet hun eerste stappen op de arbeidsmarkt, ze is opgegroeid met technologie en staat bekend als een mondige generatie. Studies tonen aan dat ze meer waarde hechten aan empathie en mentale gezondheid dan hun potentiële werkgevers. Volgens Eurostat had België in 2022 een werkloosheidspercentage bij jongeren van 5,7%. De arbeidsmarkt is competitief en het wordt steeds moeilijker om een job te vinden zonder enige ervaring. Welk beleid en diensten kunnen helpen om de kloof tussen onderwijs en een zinvolle, bevredigende en duurzame baan te overbruggen?

 • Wanneer

  Donderdag 25 april 2024, 18:00h

 • Waar

  Au Bassin
  Baksteenkaai 74
  1000 Brussel

 • Taal

  Engels

 • Prijs

  Gratis! Maar registreren is verplicht

Reserveer je plek
`

De sprekers

Deze twee sprekers zullen hun expertise in de arena brengen en ons publiek inspireren met hun inzichten en perspectieven.

Baanbrekend dromen Knight Moves voor VDAB & Stad Antwerpen

Jeugdwerkloosheid is een uitdaging voor veel steden. VDAB en Stad Antwerpen bundelden krachten om dieper te graven dan cijfers en de emoties, dromen en uitdagingen van jongeren te begrijpen om het beleid beter af te stemmen op hun echte noden.

Speaker II TBA

Tweede spreker wordt nog aangekondigd. Binnenkort meer info.

Agenda

18:00
Welkom Networking & drinks en diner
19:30
Baanbrekend dromen Knight Moves voor VDAB & Stad Antwerp
20:00
Spreker II TBA
20:30
Round Table Sessie Debat
21:00
The Final Act Networking

Wat is ARENA?

ARENA is een gratis conferentie van één avond voor professionals. Twee keer per jaar nodigen we twee inspirerende sprekers uit om een actuele uitdaging waar service design een rol kan spelen vanuit een andere invalshoek te benaderen. Tijdens onze vorige edities kwamen onderwerpen aan bod zoals digitale transformatie, toegankelijkheid, de toekomst van werk, mensgerichte organisaties, onderwijs,...

Inspirerende avonden vol verwondering en actie, met trots gebracht door Knight Moves.

Vragen? Contacteer onze knights yalenka@knightmoves.be of anouk@knightmoves.be.

Met bijzondere dank aan onze partners

 • Hyperion logo

Vorige edities

Hier enkele momenten van de vorige edities.

Call To Action

Ben je er graag bij? Vergeet niet in te schrijven!