Skip to main content

ARENA - Accessibility

Toegankelijkheid integreren in je organisatie

Over de 8e editie

De meeste producten en diensten zijn tegenwoordig helaas niet ontworpen voor alle gebruikers. Is de deur breed genoeg voor een kinderwagen? Is de leesbaarheid op jouw website goed genoeg voor mensen met een visuele beperking? Is jouw kantoor goed bereikbaar voor iemand met een gebroken been? Al deze problemen kunnen gemakkelijk worden opgelost als we ze vanaf het begin aanpakken en niet als bijzaak behandelen. Als we niet vanaf het begin rekening houden met toegankelijkheid, heeft dat negatieve gevolgen voor onze organisatie en is het erg duur om het later te implementeren. Hoe kunnen we deze toegankelijkheidsrichtlijnen integreren als onderdeel van onze workflow?

 • Wanneer

  Dinsdag 8 oktober 2019, 18:00h

 • Waar

  De Winkelhaak, Lange Winkelstraat 26, 2060 Antwerpen

 • Taal

  Engels

 • Prijs

  Gratis! Maar registratie is nodig.

`

De sprekers

Deze twee sprekers zullen hun expertise in de arena brengen en ons publiek inspireren met hun inzichten en perspectieven.

Marie van Driessche VPRO Broadcasting

Marie van Driessche is een dove ontwerpster uit Amsterdam. Momenteel werkt ze bij de VPRO omroep. Ze is gefascineerd door hoe mensen omgaan met digitale producten en wil deze producten toegankelijk maken voor iedereen.

Ben Carpenter Government Digital Service (GOV.UK)

Ben is Inclusive Services Lead bij de Government Digital Service in het Verenigd Koninkrijk. Hij zal spreken over wat inclusie betekent bij het bouwen van digitale overheidsdiensten.

De Marketplace

Deze handelaars zullen inspirerende projecten en praktijkvoorbeelden naar de Marktetplace brengen, om u het thema van de avond te laten zien, ontdekken en ervaren.

Agenda

18:00
Welkom Marketplace, dinner & drinks
19:30
Marie van Driessche VPRO Broadcasting
20:00
Ben Carpenter Governmental Digital Service (GOV.UK)
20:30
Round Table Sessie Debat
21:00
The Final Act Networking

Met bijzondere dank aan onze partners

 • Hyperion logo

Deze editie gemist?

Call To Action


Geen zorgen! Je kan de presentaties van onze sprekers nog eens bekijken en enkele foto's van de avond. Veel plezier!