Skip to main content

User experience design

Gebruiksvriendelijke digitale producten of diensten ontwerpen

Naar overzicht

Waarom wij geloven in user experience design

Bij veel diensten verloopt een groot deel van de interacties die je klanten hebben via digitale producten. Het is cruciaal dat je die op een mensgerichte manier ontwerpt, omdat deze digitale producten een impact kunnen hebben op hoe je klanten de hele dienst ervaren. Als je de gebruiker centraal stelt, verhoogt dat de algehele kwaliteit van de klantervaring. Het helpt je de exacte interacties tussen een gebruiker en het product of de dienst te achterhalen. Dat maakt het mogelijk om een product of dienst te ontwerpen die intuïtief is voor de gebruiker en ‘gewoon logisch is’, zonder overbodige functies die een goede gebruikerservaring in de weg staan.

Onze aanpak

Onze belangrijkste prioriteit is begrijpen hoe de gebruiker denkt en wat de gebruiker nodig heeft. Dat doen we door middel van gebruikersonderzoek, co-creatie, user-testing en het vragen om feedback, van begin tot eind van het ontwerpproces. Het doel is om een end-to-end service te creëren voor een naadloze klantervaring.

  • Informatie-architectuur
  • Prototyping

  • Wireframen

  • Co-creatie

  • Validatie

  • Feedback

  • Visueel ontwerp

  • Front-end

Tools & methods

Brandbook / Style guides

Style guides

Voordelen

Validatie zonder ontwikkelingskosten

Een product of dienst bouwen kan een kostbaar proces zijn, zeker als je het vanaf het begin niet goed doet. Dankzij UX design hoef je het risico niet te lopen dat u een product maakt dat niemand wil.

Afstemming

Iedereen op één lijn krijgen over een product of dienst en de functionaliteiten ervan is niet altijd eenvoudig. Bij UX-design houden we vanaf het begin rekening met de behoeften van alle belanghebbenden.

Betere bruikbaarheid

Dankzij validatie door de gebruiker vroeg in het ontwerpproces, zal je product of dienst een hogere gebruiksvriendelijkheid hebben of vaker gebruikt worden.

Nieuwe ideeën

Onze co-creatieve aanpak in het UX design proces helpt bij het genereren van nieuwe ideeën van collega’s en klanten